Saltar al contenido

Comissió Promotora Renda Garantida Ciutadania – COMUNICAT

COMUNICAT

 

El Ple del Parlament de Catalunya celebrat ahir 3 de maig de 2018 va aprovar sengles propostes de resolució presentades pels grups parlamentaris Catalunya en Comú-Podem i PSC, propostes que integraven diverses aportacions transaccionades amb la CUP, Ciutadans, JuntsxCataluña i ERC.

Aquestes Propostes de Resolució inclouen un conjunt de mesures per garantir la informació sobre el desplegament i implementació de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania i el compliment de la llei sense restriccions, l’abonament immediat de les prestacions de RGC que es troben en situació de silenci positiu, l’aprovació d’aquelles sol·licituds denegades pel Departament de Treball en què es detecti irregularitats o restriccions en l’aplicació de la llei, reduir el temps d’espera entre la presentació de la sol·licitud i resolució de l’expedient, posar els recursos necessaris tant pressupostaris com tècnics per atendre les sol·licituds, etc. (Adjuntem aquestes Propostes de Resolució).

Aquest Ple s’ha fet ressò de les denúncies d’incompliment de la llei de la RGC recollides en el Dossier que la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania va entregar als grups parlamentaris el passat 21 de març, el resum es va traslladar als mitjans de comunicació en roda de premsa al «faristol» del Parlament. Després d’aquesta aquesta primera reunió, es van abordar possibles solucions amb els grups parlamentaris en la reunió del passat 4 d’abril.

Les mesures aprovades en les dues resolucions recullen en gran part les propostes registrades al Parlament de Catalunya el passat 24 d’abril, i que estan subscrites per nombroses entitats socials, cíviques i polítiques i personalitats de l’àmbit municipal.

En el desenvolupament del Ple, la gran majoria de grups parlamentaris van valorar la gran importància d’aquesta llei aprovada per unanimitat el passat 12 de juliol de 2017, i així mateix van expressar el seu rebuig a l’opacitat informativa dels responsables del Departament de Treball, Afers Socials i families que vulnera els drets de la ciutadania a la informació i la defensa del dret a la RGC, van criticar durament la seva mala gestió i mala voluntat en l’aplicació de la llei, com es demostra en la seva aplicació restrictiva, abús administratiu, i incompliment del silenci administratiu positiu. Destaca la solitud del grup parlamentari d’ERC, les seves portaveus van defensar la gestió dels responsables del Departament de Treball, sense la menor autocrítica i negant les evidències.

La Comissió Promotora de Ciutadania agraeix l’actitud col·laborativa dels grups parlamentaris que van presentar les Propostes de Resolució, les aportacions realitzades per la resta, així com el to exigent i crític de la gran majoria de grups parlamentaris en defensa d’aquest dret social.

Volem expressar el nostre reconeixement a les entitats socials, cíviques i polítiques, i personalitats municipals que van subscriure el document de peticions al Parlament. Enviem una abraçada als activistes que col·laboren amb aquesta Comissió Promotora en les tasques d’assessorament a les persones sol·licitants de la RGC, als qui han participat en les diverses activitats de suport i que ahir 3 de maig es va concentrar davant el Parlament per desplegar la pancarta i expressar el suport a les Propostes de Resolució, tot i la nova tanca sota vigilància de les forces de seguretat que va impedir acostar-se i d’un temps plujós i desagradable.

Finalment, aquesta Comissió Promotora continuarà la seva agenda d’iniciatives i accions per sensibilitzar la ciutadania en defensa del ple compliment del dret social a la Renda Garantida de Ciutadania, perquè les propostes de resolució aprovades es facin efectives amb urgència, i avançar en els objectius compromesos d’actualitzar l’IRSC, generalitzar la compatibilitat amb les rendes de treball a temps parcial que estableix la llei, assegurar la informació permanent d’aquest dret a la ciutadania, i defensar la llei davant qualsevol amenaça i incompliment.

Recordem que els dies 8 i 15 de maig (dimarts) a les 11:30 hores cridem a concentrar-se en carrer Sepúlveda 148-150 (cantonada amb carrer Villarroel), davant de les oficines del Departament de Treball, Afers Socials i familes, per protestar contra el gravíssim incompliment del dret a la Renda garantida de Ciutadania, exigir rectificació immediata i les responsabilitats pertinents.

Barcelona 4 maig 2018

Comissió Promotora Renda Garantida Ciutadania

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Español