Skip to content

Boletín nº 24 de Marea Pensionista de Catalunya

Pèrdua del 3% del Cost de la Vida per al 2021

Marea Pensionista de Catalunya, ja hem mostrat en les localitats i diversos centres de treball els nostres punts reivindicatius en nombroses ocasions. Avui ens centrem en un dels punts, certament important que afecta el nostre Cost de la Vida:
La Reforma de Pensions del 2013 va inventar l'Índex de Sostenibilitat de les Pensions, que ens les va deixar congelades durant anys amb un augment del 0,25 %, fos quin fos l'IPC. Fins que, fruit de les mobilitzacions de les i els pensionistes es va prorrogar la seva aplicació, en primer terme i finalment ha estat derogat pel nou govern, o això diuen…
Però ha estat un altre engany, ja que s'ha introduït l'IPC MITJÀ substituint l'IPC ANUAL ACUMULAT que li vam prendre al PP.
Durant mesos ens han fet propaganda que les pensions es revaloren segons la inflació anual és a dir l'augment del Cost de la Vida Real acumulat durant tot l´any. Doncs el govern ha anunciat que la fórmula que ha presentat al Congrés pactada amb CCOO-UGT, representa per al 2021, un 2,5% quan l'IPC per a aquest any és del 5,5% a l'octubre, una pèrdua del 3% que no recuperem mai i que continuarà acumulant retallades.
Perquè es vegi com ens afecta aquest groller engany, mireu el quadre que adjuntem amb uns exemples de pensions diverses en què destaca la pèrdua de pensió. 

Per l'IPC REAL a la Revaloració de les Pensions
GOVERNI QUI GOVERNI LES PENSIONS ES DEFENSEN

Català